INTRO

 

 

 

Ik leerde pottenbakken op verschillende plaatsen in België en Nederland. Nu ga ik er thuis mee verder, voor mijn plezier.

In Portfolio treft u een overzicht van mijn werk.

U kunt bestellen wat in mijn voorraad (galerie) liggen heb. Ik kan ook maatwerk maken op aanvraag, u dient wel rekening te houden van een paar weken levertijd.

  • Veldoven

IMG_1741

Veldoven gevuld met keramiek

IMG_1775

Daarna wordt het gevuld met stroo en hout, dat  in brand gestoken wordt, als het goed brand, dek ik het af met een plaat en laat het branden tot het uitgedoofd is (1 dag en 1 nacht)

IMG_1823

Dat is het resultaat, nog even schoonmaken.

Veldoven

Aanvullende informatie:

IMG_2782

Als u iets ziet dat u zou graag willen kopen, noteer de referentie die onder de afbeelding is en stuur het op via een bericht (bij contact).

De prijzen variëren van €5 voor een beker, € 10 voor een kleine schaal, € 25 tot 40 voor groter schalen, vazen zijn tussen € 15 en € 35 afhankelijk van de grote, potten met deksels zijn tussen €25 en €40.

Het begin van de referentie is de afmeting in centimeters, voor schalen is het diameter voor potten en bekers is dat de hoogte.

Als de eerste letter een S is, betekend dat het “Steengoed”, een soort klei die gebakken wordt op hoge temperatuur en waterdicht is, vaatwasser bestendig.